top of page

The Call - İzlenilesi Bir Gerilim Filmi



Herkese merhabaa. Bugün bir film önerisiyle geldim, ki film izlemekten çekinen birisiyim. Başladığım bir yapımın iki saat içerisinde başlayıp bitmesindense, alıştığım karakterleri biraz daha uzun süre izlemeyi tercih ettiğimden, tam biz dizi insanıyım. Filmlere karşı olan ön yargımdan başka, bir de Kore yapımlarına olan önyargım var. Kore yapımlarını çok seven yakın arkadaşım sayesinde izliyorum aslında bu Kore yapımlarını.



Bu sabahta bir Kore filmini anlatmaya başlayarak uyandı güne. Filmimiz bir Netflix yapımı olan ‘Telefon’. Baştan sona hiçbir detayını atlamadan anlattığı için filmi izlemeden duramadım, çünkü konusu baya ilginçti. Aslında paralel evrenlerde yaşayan iki kadının bir telefon sayesinde birbirleriyle iletişime geçmeleri sonucu ortaya çıkan olaylar anlatılıyor film boyunca ve tam bir gerilim filmi ‘Telefon’.

Gelecekte yaşayan ve geçmişte yaşayan iki genç kadın hikayemizin ana karakterleri ve isimlerini hatırlamadığımdan geçmiş ve gelecekteki kadın diye bahsedeceğim karakterlerimizden. Gelecekte yaşayan genç kadın annesinin doğalgazı açık unutması sonucu evde çıkan yangında babasını kaybeden ve annesini bu olaydan sorumlu tutan bir kadın. Telefon sayesinde iletişime geçen geçmişteki kadın ise Şaman üvey annesi tarafından türlü işkencelere maruz kalan biri. Bu iki karakter film boyunca geçmişte bazı olaylara müdahale ederek geleceği değiştiriyorlar ve ne zaman geleceğe müdahale etseler şimdiki zamanda anlık olarak bir şeyler değişiyor. Yani anlayacağınız paralel evren filmi gibi bir film ‘Telefon’. Tabi tahmin edilebileceği üzere doğanın düzenine ne zaman müdahale edilse bir şeyler ters gittiği gibi bu olayda da işler tersine dönmeye başlıyor.



Canım spoiler arkdaşımın her şeyi anlatması sonucu olayları bilmeme rağmen, ki spoiler hiç sevmem, film boyunca bir an bile sıkılmadım. Ki insanı düşünmeye zorlayan bir film gibi kendisi. Film boyunca şaşırdığınız olaylar oluyor ki sürprizli olayları benim gibi seven biriyseniz kesinlikle pişman olmazsınız izlediğinize. Tabi bir noktayı da eleştirmeden geçmeyeyim, gelecekte yaşayan kadın telefonda konuştuğu kişinin geçmişten biri olduğunu anladığında direk olaya adapte olmayı nasıl başardı hiç anlayamadım. Hemen olaya girelim, gösterilecek çok sahne var diyerekten bu iki kadının geçmiş gelecek bağlantısını kavrama ve anlama gelişimleri hiç gösterilmemiş. Tabi böyle olunca o sahneler de hiç gerçekçi olmamış. Ama bu saçma sahne asla ama asla film kötü demek değil.



İzlerken hiç sıkmayan, insanı düşündüren bir filmdi 'Telefon'. ‘Yıldızlararası’ filmini sevdiyseniz, ki şimdiye kadar izleyipte sevmeyen birini hiç görmedim, bu filmi de seversiniz diye düşünüyorum. Bence bir şans verin ve bu filmi mutlaka izleyin. İzlerseniz de her türlü yorumunuzu belirtmeyi unutmayın. Bilime duyulan saygının arttığı bir dünya umuduyla, sağlıcakla kalın.

133 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2 Post
bottom of page