top of page

SNOWPİERCER (2013)


Uzun bir aradan sonra hepinize merhaba arkadaşlar… Sınavlardan ötürü yazı paylaşımı yapamadım ama bitti sayılır yeniden sizlerleyim. Bugün size 2013 çıkışlı, bilimkurgu filmi olan Snowpiercer hakkında düşüncelerimi paylaşıyorum. Şimdiden iyi okumalar. :)

Filmimiz dünyada bir felaketten ötürü dünyanın buz çağına girmesiyle başlıyor. Yaklaşık bin insanın sürekli devridaim makinası ile çalışan Kar küreyici adlı bi trende yaşamasını anlatıyor. Tabiki filmde anlatılan bu insanların trende nasıl yaşadığı ve nasıl tepki verdikleri. Trende ki yaşama şartları, eşitlikten uzak, tamamen ağır bir sınıf ayrımına yol açmıştır. Trende ki nerdeyse her vagon bir sınıfı temsil ediyor nerdeyse. En arkada ki vagon insanların dip dibe yaşadığı acınacak halde yaşayan insanlarla dolu, sonraki vagonlarda daha iyi şartlarda yaşayan insanlar, en öndeki vagonda ise aslında trenin de sahibi olan yönetici tek başına yaşamakta çok daha iyi şartlarda ama yalnız ve diğer vagonlara da geçmiyor.

Asıl konumuz ise en arkada zor şartlar altında yaşayan insanların sisteme başkaldırışlarını anlatıyor. Bu arada bu insanlar düzenli olarak isyana kalkışıyor ama silahlı güvenliklerden geçemiyor bile. Artık sürekli isyana kalkışmalarından ötürü güvenliklerin mermilerinin bitmesi nedeniyle başrol oyuncumuz olan Curtis bir plan daha yaparak trenin en ön vagonuna ulaşmaya çalışıyor. Trende ki her vagondan geçerken sınıf ayrımı insanın gözüne daha çok çarpıyor, en arkadaki insanların yiyeceklerinin böceklerden yapıldığını öğreniyoruz mesela. Daha da ileriye gidildikçe okul, kasap, sauna, önde yaşayan insanların parti yapabildiği ortamlar olduğunu görüyoruz. Tabi filmde başrolümüz arkadaşlarıyla ilerlerken isyanın bedelini arkadaşlarını kaybederek ödüyor. Tahmin ettiğiniz üzere tabiki Curtis en öndeki vagona ulaşıyor ve trenin yöneticisi ile yüzleşiyor. Burdan sonrasını anlatmak istemiyorum çok da spoiler dolu bir yazı olmasını istemiyorum. Belki denk gelir okursunuz sonra da izlemek istersiniz diye burada bitiriyorum filmin süresi 2 saat bi şey kaybetmezseniz eğer izlerseniz. Pandemesiz günler diliyorum herkese. :)

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2 Post
bottom of page